söndag 15 januari 2012

Zuchinni, champinjon- och skinkpaj toppad med fetaost, LCHF :)

Jag har snöat in mig på Pajer! :) Den här goda LCHFpajdegen är så enkel och smidig att göra! Det blir flera olika pajer framöver! ;)
Idag har jag lagat Zuchinni, champinjon- och skinkpaj, toppad med fetaost! Mums till veckans lunchlåda! 


Här är receptet på Zuchinni, champinjon-och skinkpaj, toppad med fetaost (LCHFvänlig så klart):
Du behöver:
Pajdeg:
75 g kallt smör
1 ägg
1 dl kokosnötmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
2 msk kallt vatten
1-2 tsk salt
Fyllning:
200 g finstrimlad skinka
1 liten zuchinni (finhackad)
ca 2 dl finhackade champinjoner
fetaost till topping
kryddor efter smak (jag tog chilikrydda och persilja)
smör till stekning
Äggstanning:
2 ägg
1 dl majonnäs (hemmagjord så klart)


Så här gör Du:
1. Blanda alla ingredienser till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter (OBS! Formen ska smöras annars kan pajskalen fastna!). Ställ kallt i ca 30 minuter.
2. Förgrädda pajskalen, 200 grader i 5 minuter.
3. Stek skinka i smör tills den får en fin färg.
4. Stek zuchinni och champinjoner i en annan stekpanna.
5. Blanda ihop grönsaker och skinka, lägg fyllningen i pajskalen.
6. Vispa ihop äggstanning och häll den över fyllningen. Toppas med fetaosten och persilja.
7. Grädda pajen, 175 grader i ca 25 minuter.




2 kommentarer: