fredag 5 februari 2016

Fyllda portabello :)


Mycket god maträtt som jag testade i helgen. Receptet kommer fån en bok som heter "Grön Paleo", men som vanligt har jag ändrat lite i receptet. Där finns måna goda recept som jag kommer att testa mer av framöver. :)


Här är recept på Fyllda portabello:
Du behöver:
ca 2-2,5 dl cashewnötter
6 msk bjäst
ca 2 dl hackad grönsallads blandning som tex kan bestå av babyspenat och ruccola
ca 3-4 msk olivolja
ca 2 msk tamarisoja
1-2 msk citronsaft
6 portabellosvamp
4-5 msk tomatpuré
1 röd paprika
salt och peppar efter smak
ca 1 dl pinjenötter
Så här gör du:
1. Blötlägg nötterna i ca 6-8 timmar
2. Skölj nötterna.
3. Lägg nötterna, salladsblandning, bjäst, olivolja, citronsaft och salt i en matberedare. Kör till en slät massa.
4. Ta bort foten från svamparna (du kan faktiskt köra svampfötterna tillsammans med nötblandning i matberedaren)
5. Pensla ovansidan på svamphattarna med olivolja blandad med tamarisoja.
6. Lägg svamphattarna med ovansidan ner på plåten med bakplåtspapper på.
7. Bred tomatpuré i varje svamphatt.
8. Skär paprikan i små bitar. Finfördela den i svamphattarna.
9. Toppa varje svamp med nötmassan.
10. Strö på pinjenötterna.
11. Grädda/tillaga portabello, 200 grader, ca 20 minuter.


Nötmassan som jag gjorde till denna rätt kan man använda till annat. Kanske som pålägg tex? :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar