söndag 24 juli 2016

Nötfria banan- och blåbärsmuffins, glutenfria så klart :)


Så goda och saftiga blev dessa muffins! Och för de som är allergiska mot nötter är ju de perfekta! :)


Här är recept på Banan- och blåbärsmuffins, fria från nötter, gluten och mjölk:
Du behöver:
6 ägg
1, 25 dl smält smör/kokosolja/ghee
3 medelstora bananer eller 2 stora (gärna övermugna för sötare smaken)
1,5 dl kokosmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
ca 1,5 - 2 dl frysta eller färska blåbär
1 krm vaniljpulver
Så här gör du:
1. Vispa ägg och bananer med stavmixer.
2. Tillsätt övriga ingredienser förutom blåbär. Vispa till en slät smet.
3. Blanda in blåbär. Vänd ner dem försiktigt.
4. Fördela smeten i muffinsform, formarna ska vara fyllda nästan hela.
5. Grädda u ugnen, 200 grader, ca 25-30 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar